Kawakei ett säkert kort för nattmat

5 oktober, 2009 av

Om man är i Tokyo och gillar att hänga på klubbar dröjer det sällan särskilt länge innan man hamnar i Shibuya en sen natt eller en tidig morgon. I det här läget är Kawakei ett väldigt safe ställe för japansk nattmat. När man har missat tuben eller är på väg hem från en klubb kan man sitta och hänga här rätt länge utan problem. Det är dessutom lätt att hitta hit, något en svensk lär sig uppskatta snabbt i Tokyo.

Kawakei ligger mitt i smeten i Shibuya

På Kawakei förstår de anställda inte ett ord engelska och stället ser i allmänhet rätt ohygieniskt ut där det ligger under en sotfärgad järnvägsbro. Men det Kawakei inte har i utseende har den i innehåll. Ölen är billig och serveras med ett stort leende oavsett vilken tid på dygnet du står framför disken. Maten är det inte heller något fel på. Även om det inte går att kommunicera på engelska med personalen, så finns det bilder på maten som man kan peka på. Med en rad gester och tålamod går det till och med att få något vegetariskt. I väntan på sömn, mat, tåg eller polare så är Kawakei i all sin enkelhet ett schysst nattöppet ställe att hänga på, mitt i den neonglänsande smeten.

Hitta hit: Kawakei ligger under järnvägsbron som går rakt norrut från Shibuya JR-station. Från Hachiko-statyn går du i nordlig riktning och sen till direkt in till höger under bron, som om du är på väg upp mot Aoyama. Restaurangen ligger till höger direkt när man kommit ut på andra sidan under bron.

Comments ( 2 )

  1. / Anna Lohi
    Älskar de där små syltorna... Med betoning på små. Jag besökte ett liknande ställe i Meguro där jag bodde under min vistelse i Tokyo. Där låg ägaren alltid och sov på golvet bakom disken. Hahaha, det var en syn! ^^
  2. / Olle
    Så långt som dit nådde jag aldrig, Yoshinoya 15m innan stal alltid min uppmärksamhet. Inte lika spartanskt och charmigt kanske.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>