Välklätt och hippt på Le Baron

6 april, 2010 av

I hjärtat av Aoyama ligger Le Baron de Paris – en slags loungeklubb där de coolaste katterna i Tokyo hänger. Konceptet bygger på romantik och överdåd i parisisk tappning, och inredningen är på japanskt vis extremt genomarbetad. När du har hängt in din moderiktiga överrock i garderoben och går ner i klubben, möts du av väggar målade som en nattlig vy i Paris, komplett med rosenblad spridda över golvet. Färgskalan domineras fullständigt av porrigt rött, med lädersoffor och stearinljus som skapar en skön atmosfär.

Kärnan i Le Barons klientel är toppnamn från Tokyos konst- och modevärld. Här och där flimrar det förbi kändisar och en och annan fotomodell. Det är ca 60 procent japaner och 40 procent västerlänningar på Le Baron, men ingen faller ur den trendiga ramen. Det är nog inte många som vågar gå hit i slitna jeans och en urtvättad band-tshirt. Självklart är även barpersonalen snygga och välklädda – och drinkarna är inte bland de billigaste i Tokyo.

Le Baron de Paris

Musiken på Le Baron de Paris rör sig normalt kring electro, house och en del techno. Men det finns inget regelrätt dansgolv, det är mer så att man kan dansa loss lite mellan loungesofforna eller på en liten yta framför dj-båset. Ibland har man dress-codes av typen ”pink”, ”chic” eller ”sexy”, så det kan vara värt att hålla lite koll på hur man bör klä sig när man går hit.

Trots att man på Le Baron kan bocka av de flesta tecken på elitism, så är bartenders, DJs och övrig personal väldigt vänliga och trevliga. Atmosfären är oväntat välkomnande, och om man hänger här kan man relativt snabbt träffa nya kompisar. Hur som helst bör man inte vänta med att kolla in Le Baron de Paris, ju längre man väntar desto mer lär man ångra att man inte gick hit direkt. Ta på dig något fashionabelt och njut av det senaste inom Tokyos mode- och musikvärld!

Kolla in klubbens hemsida, som även har en engelskspråkig version.

Hitta hit: Åk till tunnelbanestation Omote Sando. Gå norrut på Aoyama-Dori, i riktning mot Gaienmae. Efter ca 300 meter, strax innan gångbron över Aoyama-Dori, ta in till höger. Le Baron ligger till vänster i denna gränd. Det finns även en karta på hemsidan.
Adress: Aoyama Center Building B1F, 3-8-40, Minami-Aoyama, Minato-ku, Tokyo 107-0062.
Telefon: +81-3-3408-3665

Le Baron de Paris

Comments ( 2 )

  1. / Japanavi » Områden i Tokyo Tokyoguide » Designshoppa i Aoyama
    [...] på Japanavi Bar: Sign Café Galleri: Clear Gallery Galleri & shopping: Spiral Building Klubb: Le Baron de Paris Shopping: Plus Minus Zero Taggar: Aoyama Dori, Design, Gaienmae, Mode, Omote Sando, Prada, [...]
  2. / Japanavi » Japansk kultur Musik Senaste artikel » Yulia - en ikon på Tokyos partyscen
    [...] framför allt hos den japanska klubbpubliken. Yulia spelar nu regelbundet på hippa klubbarna Le Baron de Paris och Trump Room. Hon har också inlett framgångsrika samarbeten med bland annat Verbal från [...]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>