Dansa till house på Air

16 november, 2009 av

Om man inte pallar den bitvis utmattande trängseln på stora dansgolvet på Womb, så kan man alltid ta sig ett par kvarter bort till Air, som ligger på gränsen mellan Shibuya och Daikanyama. Air är lite mindre än de allra största klubbarna i Tokyo, men brukar inte göra någon besviken. På bokningslistan samsas de största japanska namnen med utländska DJs och musiker i världsklass. Den musikaliska inriktningen är house och techno, även om fokus ligger på house snarare än på techno.

Stora dansgolvet på Air har alltid en skön atmosfär

På Air kan man välja sin favorit av två dansgolv. Precis innanför ingången ligger ett mindre dansgolv i anslutning till en bar. Till skillnad från det stora dansgolvet får man röka här, och det finns ingen direkt ljusrigg, vilket gör att det får karaktären av ett utrymme där folk står och hänger mer än dansar. En våning ner ligger huvudgolvet, som bjuder på precis vad man kan begära av en dansklubb: schysst ljus, bra ljud och tillräckligt med plats att dansa loss. Förutom dansgolven finns det en del bås med bord där man kan sätta sig ner och ta en drink och chilla.

Hitta hit: Air ligger halvvägs mellan Shibuya och Ebisu på höger sida om spåren, strax innan större gatan Hachiman Dori korsar spåren. Klubben ligger mitt i ett bostadsområde, så klubbarrangörerna brukar vara noga med att man ska vara tysta utanför klubben.

Adress: B1, B2 Hikawa building, 2-11 Sarugaku, Shibuya-ku, Tokyo

http://www.air-tokyo.com/

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>