På Tokyu Hands finns i stort sett allt

26 mars, 2008 av

Tokyu Hands är en varuhuskedja som återspeglar Japan och i synnerhet Tokyo på ett nästan perfekt sätt. Allt finns och allt fungerar. Denna kedja har funnits sedan mitten på sjuttiotalet och är i grund och botten en ”do it yourself store” – därav loggan med de två händerna.

Tokyu Hands i ShibuyaPå Tokyu Hands finns i stort sett allt man letar efter förutom matvaror. Exempel på produktkategorier är möbler, leksaker, elektronik, belysning, byggmaterial, väskor, växter, kontorsmaterial osv osv. Allt har sin avdelning och det finns enorma valmöjligheter. Letar du soptunnor finns det ett tjugotal att välja på. Här hittar man även varorna som man ser på stan och som är typiskt japanska, till exempel de extremt detaljrika plastmaträtterna i fönstren på restauranger och de japanska byggarbetaruniformerna med ljusbatong.

Man imponeras konstant av vad som erbjuds på Tokyu Hands. Om man hittar en bit frigolit eller trä som inte är i det mått du vill ha, så finns det en avdelning som sågar till biten efter ditt önskemål. Varje våning är även befolkad med en mindre armé av anställda och det finns alltid någon som talar engelska.

Det finns ett tiotal varuhus i tokyoområdet, bland annat vid JR-stationerna i Shibuya, Shinjuku, Ikebukuro och Yurakucho. I stort sett alla känner till Tokyu Hands, så det bör gå att fråga sig fram. I Shibuya ligger varuhuset till höger upp från Shibuya Senta Gai, på vänster sida om Parco-varuhusen. I Shinjuku ligger Tokyu Hands på våning 2-8 i södra delen av varuhuset Takashimaya, strax söder om JR-stationen.

Öppettider:
Shibuya och Shinjuku: 10:00-20:30.
Ikebukuro: 10-20
Yurakucho/Ginza: 11-21

Tokyu Hands webbplats är tyvärr bara på japanska.

Comment ( 1 )

  1. / Japanavi » Områden i Tokyo Senaste artikel Tokyoguide » Tokyos hjärta Shinjuku
    [...] skådat slag. Här finns alla de stora varuhusen, som Takashimaya, Mitsukoshi, Marui, Isetan, Tokyu Hands med flera. Här finns självklart även de stora elektronikkedjorna representerade, som till [...]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>