Unit sätter trenden på klubbscenen

30 november, 2009 av

Unit har sedan starten 2004 gjort sig känd som en viktig trendsättare på klubbscenen i Tokyo. Klubben ligger i Daikanyama, ett stopp från Tokyos klubbcentrum Shibuya, men det har inte varit till nackdel. Hit kommer de som verkligen är inne på att dansa och lyssna på den senaste klubbmusiken.

Unit

Unit kör både dansklubbar och liveband från ett ganska brett spektra, så det är en bra idé att kolla vad som är på gång om du är sugen på att gå hit. Mest känd är dock Unit för klubbevents inom techno, house och drum’n’base. Man bokar japanska artister som Fumiya Tanaka, såväl som utländska toppnamn som Prins Thomas. Livebanden kan vara allt från rock till jazziga pianosångerskor, från snabb punk till elektronisk pop. Men Unit är noga med att inte välja de mer lättsmälta alternativen, så den musikintresserade gör rätt i att hålla koll på schemat.

På klassiskt japanskt manér har man byggt klubben vertikalt snarare än horisontellt. Man går in vid gatuplan, och sen ligger själva klubben uppdelad i tre olika spaces på tre källarvåningar (B1-B3) ner i huset. Huvudgolvet kallas Unit och ligger på B2, två våningar ner. Här har man livespelningar och de stora dj-eventen, och ljudet här är berömt för sin höga kvalité. På B3, tre våningar ner, ligger Saloon. Här finns ett mindre dansgolv och en bar. Stämningen här är lite mer lounge, men beroende på klubb kan det bli bra drag här nere också.

På B1, källarplan 1, finns toaletter och skåp för de som vill lägga in kläder innan man går ner på klubben. Här ligger också cafét och restaurangen Unice, som har öppet även när det inte är klubbar på gång längre ner i lokalen. Unice har ett imponerande utbud av cocktails och öl, t o m belgisk öl. I matväg har man allt från lättare snacks och kakor, till thainudlar, soppa, pasta eller kötträtter. Det finns också ett stort utbud av japanska teer av hög kvalité, något som är typiskt för cafékulturen i Daikanyama. Man kan t ex välja mellan grönt te, hoji te eller genmai te. Det är ingen dum idé att komma hit after work och äta på Unice innan man går ner och klubbar.

Hitta hit: Unit ligger precis där gatorna Kyu-Yamate Dori och Komazawa Dori korsas, och det är gångavstånd från tre tågstationer: Daikanyama, Ebisu och Nakameguro. Det finns också en karta på hemsidan.

Adress: Za HOUSE building, 1-34-17 Ebisu-Nishi, Shibuya-ku, Tokyo 150-0021.
Öppettider Unit och Saloon: Beror på event. Klubbkvällar ofta fram till 05:00.
Öppettider Unice: sön-tors 11:30-24:00, fre-lör 11:30-05:00.
Telefon: +81-3-5459 8630.

http://www.unit-tokyo.com/

Foto: Erico Ohmori

Comment ( 1 )

  1. / Olle B.
    Unit är en riktigt grym klubb, nog min favorit i Tokyo. Och din artikel är jätte bra Asuka! Fläckfri svenska. Keep it up!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>