Hattifnatt – ett litet sagoland i Tokyo

28 december, 2009 av

Känner du för att glida in på ett café och dricka en kopp te medan du läser en god bok eller gör något kreativt? Kanske behöver du bara komma bort från vardagen, äta en bit kaka och känna dig tillfreds? I vilket fall är Hattifnatt stället för dig!

Hattifnatt ligger i Koenji i västra Tokyo, ett område som är mycket populärt i det lite mer arty skiktet bland Tokyos unga. I Koenji ligger massor med intressanta små butiker, andrahandsshoppar och mysiga caféer. När du känner att det är dags att sitta ner efter en rundtur i butikerna, ligger Hattifnatt mitt i smeten bara 3 minuters gångväg från stationen.

Hattifnatt café meny

Cafét ligger i ett litet hus i trä, som hämtat från någon lantlig sagoidyll. Dörren är liten även med japanska mått mätt, och inne på caféet är allting ännu mindre. Caféborden finns en trappa upp, i två rum med väggar målade för hand i naivistisk stil. Det finns också ett litet loftrum där man kan krypa in och ha ett eget privat teparty. Allting på menyn är hemlagat, och det finns även mer matiga rätter som grytor, risotto eller japansk curry. Självklart bakar personalen olika kakor i personlig stil, man kan till och med specialbeställa födelsedagstårtor.

Intill Hattifnatt ligger systerbutiken Too-ticki, en konstbutik som köper in verk från konststudenter och lokala konstnärer. Verken presenteras i ett fint litet hyllsystem av boxar i trä, där produkterna byts ut kontinuerligt. I anslutning till butiken finns även ett galleri där man anordnar konstutställningar, normalt med gratis inträde.

Hattifnatt är helt enkelt en liten oas lika mysig som hemma, fylld med chilla och arty människor. Ta en stund och njut av en kreativ kaffe!

Hitta hit: Gå ut genom den norra utgången på Koenji station. Gå längs med järnvägsspåren i östlig riktning och ta in till vänster på Azuma-dori, den första gatan efter att du lämnat stationstorget. Hattifnatt och Too-ticki ligger efter bara någon minuts promenad på denna gata. På Too-tikis hemsida finns en karta.
Adress: 2-18-10 Koenji-kita, Suginami-ku, Tokyo.
Öppettider Hattifnatt: Alla dagar 12-24.
Telefon: +81-3-6762-8122

Hattifnatts hemsida
Too-tikis hemsida

Väggarna är handmålade i en naivistisk stilSoppa på Hattifnatt café

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>