Streetkultur på The Ghetto

20 juli, 2009 av

Mitt i ett bostadskvarter strax norr om Shinjuku ligger The Ghetto, ett ställe som är obligatoriskt att besöka om man vill ha koll på japansk streetkultur. The Ghetto består av ett tvåvåningshus som tills ganska nyligen var ett love hotel, dvs ett hotell specialiserat på att ta emot par som vill ha sex. Nu har de nya ägarna infiltrerat varenda vrå av huset och målat graffiti över alla fasader.

The GhettoSom så ofta i Japan är en mängd olika aktiviteter samlat på ett och samma ställe. Direkt innanför ingången möts man av en liten skateboardramp där man kan skejta en timme för 500 yen. Går man förbi skateboardrampen så ligger Hells Kitchen in till vänster, en restaurang med bar. På andra våningen ligger sex små butiker som säljer streetwear och mode, skateboards, böcker, egentillverkad rökelse och mycket annat. På den här våningen ligger också ett galleri där det alltid är någon utställning på gång. Till och från anordnas även event av en mängd olika slag på The Ghetto. Det är allt från livespelningar och DJ-sets till jam sessions och vernissage.

Hitta Hit: Åk till JR station Shinokubo en station norr om Shinjuku. Gå till höger när du kommer ut från stationen, och ta till höger in på tredje gatan vid Seven Eleven. I nästa korsning går man vänster och sen direkt höger, så ligger The Ghetto på höger sida. Det finns även en karta på hemsidan.
Adress: 1-1-10 Hyakunincho, Shinjuku-ku, Tokyo.

Öppettider: själva huset öppnar vid 12 varje dag, och sen öppnar butikerna en efter en under eftermiddagen. Restaurangen Hells Kitchen öppnar vid kl. 18, och sen stänger huset vid kl. 24.

http://www.theghettotokyo.com/
Telefon: +81-3-5287 6213

Graffiti

Comment ( 1 )

  1. / Japanavi » Områden i Tokyo Senaste artikel Tokyoguide » Tokyos hjärta Shinjuku
    [...] mer om Shinjuku på Japanavi Shopping: The Ghetto Bar: Golden Gai Taggar: , Bar, böcker, elektronik, gay, hostess, Kabuki-cho, Klubb, Okubo, [...]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>