Rockchock från Electric Eel Shock

24 mars, 2008 av

Electric Eel Shock är ett tremannaband som bildades i Tokyo i slutet av nittiotalet. Fokus ligger på livespelningarna, och bandet började tidigt turnera i USA. Ganska snart efter bildandet sålde medlemmarna hus och hem i Japan för att ge sig ut på en världsturné som verkar ha fortsatt mer eller mindre oavbrutet sen dess.

Bandet tar avstamp i klassisk rock’n’roll i stil med Black Sabbath och Iron Maiden, men med hjälp av humor och en outsinlig energi blir resultatet något alldeles eget. Liveshowerna  blir ofta en omtumlande upplevelse, trummisen Gian har för vana att uppträda utan andra kläder än en strumpa över sin mest intima kroppsdel (!), och frontmannen och gitarristen Aki Morimoto hejar på publiken med patenterade fraser i stil med ”Sex, drugs and e-mail”.

Just nu produceras en dokumentär om bandets hektiska turnéliv, och man har också annonserat att samma material ska användas för att färdigställa en teveserie i 6 avsnitt.

Läs mer på Electric Eel Shocks hemsida och lyssna på musiken på bandets myspace.

Aki Morimoto, frontman i Electric Eel Shock

Comment ( 1 )

  1. / Andreas Andersson
    Jag såg Electric Eel Shock i Östersund, av alla ställen, på Storsjöyran (2006?) Jävligt bra liveakt. Visst, dom är inte så superinnovativa eller otroligt skickliga eller så. Men roligt var det, och full fart från början till slut.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>