Super Deluxe – mångfacetterad bar

20 maj, 2008 av

Super Deluxe är namnet på en källare inte långt ifrån Roppongi Hills. Stället öppnades kring millenieskiftet av den brittisk-japanska designbyrån Klein Dytham architecture och designfirman Namaiki. Det är svårt att sätta fingret på vad Super Deluxe är för ställe och schemat för vad som händer i källaren är extremt varierande i kvalitet. Det är i grund och botten en bar, ibland en restaurang, konsertlokal, galleri eller klubb. Banden som uppträder kan vara allt från garageband till stora japanska traditionella orkestrar. På klubbkvällar är man näst intill garanterad en välrenommerad DJ med sanslöst begåvade visual artists.

super-deluxe1.JPGPubliken består av förbipasserande, konstnärer, författare, musiker, designers och udda typer från de flesta av världens hörn. Super Deluxe har genom åren blivit en central plats för många viktiga design- och klubbhändelser och oavsett vad det är för kväll så är det ett säkert kort att spendera efterfesten här. För att få en känsla för stället på förhand går det att hitta en mängd YouTube-klipp härifrån.

Hitta hit: Ta tunnelbanan till Roppongi. Super Deluxe ligger ca 500 m från Roppingi Crossing, på vänster sida om man går Roppongi Doori i riktning mot Shibuya.
Adress: B1F 3-1-25 Nishi-Azabu, Minato-ku, 106-0031 Tokyo.

Telefon: +81-3-5412 0515

Comments ( 2 )

  1. / Joakim Kandefelt
    Fantastiskt intressant ställe! Ser fram emot att åka dit igen. Senast var det någon fetisch-afton med fotografer inresta från olika delar av världen och udda dansnummer. Gött!
  2. / Japanavi » Nya artiklar Områden i Tokyo Tokyoguide » Amerikanska birakillar röjer i Roppongi
    [...] mer om Roppongi på Japanavi Bar: Super Deluxe Galleri: 21_21 Design Sight Biograf: Toho Cinemas Arkitektur: Roppongi Hills Taggar: Amando, [...]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>