Fedex Kinko’s gör visitkort och tryck

24 mars, 2008 av

Fedex Kinko’s är avdelningen för tryck och kopiering inom amerikanska logistikföretaget Fedex. Kinko’s finns över hela Tokyo och är till otroligt stor hjälp om man ska göra något som har att göra med tryck, kopiering, affärsdokument och liknande. Här kan man även hyra datorer och skicka saker med Fedex.

Fedex Kinko’sEn service som kan visa sig oumbärlig i Japan är att trycka visitkort. Särskilt i affärssammanhang är visitkorten helt obligatoriska. Det är ingen överdrift att säga att utbyte av visitkort i Japan har ersatt den västerländska seden att skaka hand. Japaner undviker gärna att skaka hand, särskilt i formella sammanhang. På Kinko’s kostar det bara ett par 1000 yen att trycka en uppsättning visitkort, och det är en väl värd investering, framför allt om man är i Japan för att göra business. Visitkorten är klara på 24 timmar, betalar man någon 1000-yensedel extra är de klara på 3 timmar.

Kinko’s har ett 40-tal butiker i Tokyo, varav många är öppna 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

På den engelskspråkiga hemsidan för japanska Fedex Kinko’s finns en lista över alla butiker i Japan.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>