Stort utbud på nattöppna Don Quijote

25 mars, 2008 av

Om man inte hann ta sig till Tokyu Hands innan det stängde så finns det alltid valmöjligheter. Är klockan halv fyra på natten och man behöver handla något så kan handelskedjan Don Quijote vara ovärderlig. Det är nämligen öppet dygnet runt på de flesta av de ca tjugo butikerna i Tokyo.

Don Quijote har en gullig maskot som visar in besökarna på parkeringenDon Quijote är främst en dagligvaruhandel men det finns även ett stort utbud av leksaker, udda kläder, elektronik samt ett mindre utbud av material och verktyg. Det är låga priser på allt och man hittar ofta roliga felstavade skyltar på engelska här.

2005 skapade Don Quijote stora rubriker när man försökte bygga en berg- och dalbana uppe på taket på en av butikerna i Roppongi. Bygget stoppades, men halva konstruktionen står fortfarande kvar för beskådan.

Don Quijote har lyckligtvis en hemsida på engelska där man kan hitta adresser och öppettider för alla butiker.

Comment ( 1 )

  1. / Japanavi » Bra att veta om Japan Introduktion Japan Nya artiklar » Att cykla i Tokyo
    [...] brukar kunna köpa enkla cyklar för ca 10 000 yen på billighetsaffärer som Don Quijote. På engelskspråkiga hemsidan Cycle Tokyo finns kartor, info om cykeluthyrning etc. Taggar: [...]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>